Wortelsoep met gember en citroen
Vegetarisch
- Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 700 gram peen
- 1 rode ui
- 1 takje verse dragon
In Huis
- 1 knoflookteen
- 5 cm gemberwortel
- 1 citroen
- 2 el korianderzaad
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 750 ml groentebouillon
Recept stappen
- Snij de wortels in stukken, snipper de ui, pers de knoflook, schil de gember en rasp hem.
- Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap.
- Verwarm in een ruime pan op middelhoog vuur de korianderzaadjes zolang totdat ze geur afgeven. Doe ze in een vijzel en stamp ze fijn.
- Voeg de olijfolie aan de pan toe en bak hierin de ui in ca.10 minuten zacht en glazig op laag vuur.
- Voeg de wortelstukken, de korianderpoeder, knoflook, gember en citroenrasp toe en bak nog 5 minuten zachtjes mee. Roer af en toe om.
- Voeg de bouillon en de wortels toe en breng aan de kook. Kook de wortels in 20 min. gaar op laag vuur.Zorg dat ze helemaal gaar zijn!
- Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap naar smaak.
- Schep de soep in kommen en bestrooi met wat dragon.