Skip to main content

Wortelsoep met gember en citroen

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Winterpeen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 takjes koriander

In Huis

  • 1 teentjes geperste knoflook
  • 5 cm gemberwortel
  • 1 citroen
  • 2 el korianderzaad
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 750 ml groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Snij de wortels in stukken, snipper de ui, pers de knoflook, schil de gember en rasp hem.
  2. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap.
  3. Verwarm in een ruime pan op middelhoog vuur de korianderzaadjes zolang totdat ze geur afgeven. Doe ze in een vijzel en stamp ze fijn.
  4. Voeg de olijfolie aan de pan toe en bak hierin de ui in ca.10 minuten zacht en glazig op laag vuur.
  5. Voeg de wortelstukken, de korianderpoeder, knoflook, gember en citroenrasp toe en bak nog 5 minuten zachtjes mee. Roer af en toe om.
  6. Voeg de bouillon en de wortels toe en breng aan de kook. Kook de wortels in 20 min. gaar op laag vuur.Zorg dat ze helemaal gaar zijn!
  7. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap naar smaak.
  8. Schep de soep in kommen en bestrooi met wat korianderblad.