Skip to main content

Wortelsoep met koriander-yoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Wortel
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 100 ml Yoghurt
  • 1 bosje(s) Verse koriander

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Korianderzaad
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 5 cm Gemberwortel
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 750 ml Groentebouillon
  • 250 g Kikkererwten
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de wortels in stukken. Snipper de uien. Hak de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Laat de kikkererwten uitlekken. Haal de korianderblaadjes van de stelen. Hak de stelen fijn.
  2. 2. Verwarm in een ruime pan op middelhoog vuur de korianderzaadjes totdat ze geur afgeven. Wrijf ze fijn in een vijzel.
  3. 3. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui 10 minuten zachtjes aan. Voeg de wortelstukken, het korianderpoeder, korianderstelen, knoflook, gember en citroenrasp toe en bak nog 5 min. zachtjes. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de wortels in ca. 15 min. zachtjes gaar.
  4. 4. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng evt. op smaak met zout en peper.
  5. 5. Voeg de kikkererwten toe en warm ze zachtjes mee in de soep. Breng de soep op smaak met wat citroensap.
  6. 6. Roer de yoghurt los met wat zout en peper naar smaak. Schep er het korianderblad door. Serveer de soep in kommen. Druppel er wat groene olijfolie in en serveer met een schepje korianderyoghurt.
  7. <br>Tip: deze soep kun je ook goed combineren met de crostini met paddenstoelen.