Skip to main content

Wraps met hummus, gegrilde groenten en een kruidig yoghurtsausje

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Paprika
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 8 stuk(s) Tortillawraps
  • 2 bekertje(s) Yoghurt
  • 2 bakje(s) Hummus
  • 1 zakje(s) Rucola

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
  • optioneel Chilipoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt elders deze week ook paprika nodig!
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. 2. Halveer de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snij in dunne repen. Snij de aubergine en de courgette in de lengte in dunne plakken. Hussel in een mengkom om met wat olie totdat alles goed bedekt is.
  4. 3. Spreid de groenten uit over een bakplaat met bakpapier en schuif gedurende 25-30 minuten in de oven.
  5. 4. Leg als de groenten bijna klaar zijn de tortilla wraps even in de oven. Let op dat ze niet te knapperig worden want dan vouwen ze niet goed meer. Of verwarm ze in de magnetron volgens instructie op de verpakking.
  6. 5. Meng de yoghurt met een snufje zout en peper, het komijnpoeder, het chilipoeder (naar smaak) en de uitgeperste knoflook tot een sausje. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge.
  7. 6. Besmeer de wraps met de hummus, beleg met gegrilde groenten en een beetje rucola. Serveer het yoghurtsausje erbij.