Yoghurt-tahinsaus

Vegetarisch, Snel klaar, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Yoghurt-tahinsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 4 el tahin

In Huis

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl komijnpoeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 teen knoflook
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Meng de yoghurt met de tahin en olijfolie extra vierge tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
  2. Voeg het komijn- en chilipoeder toe. Knijp de knoflook er bovenuit en breng op smaak met citroensap en eventueel wat zout.
  3. Serveer de saus over je bataat, aubergine of bij de falafel. Of verwarm wat tomaatjes in de oven en serveer die erbij Ć  la Ottolenghi. Je kunt er ook een dressing van maken door iets meer water toe te voegen voor bij een groene bonen salade of geroosterde bloemkool bijvoorbeeld.