Skip to main content

Yogurt-bessenpannacotta met granaatappelpitjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Volle yoghurt

In Huis

  • 4 blaadje(s) Gelatine
  • 50 ml Bessensap
  • 350 ml Slagroom
  • 110 g Suiker
  • 1 tl Vanille extract
  • om te garneren Granaatappelpitjes
icon package

Recept stappen

  1. NB. Bereidingstijd is 20 min plus 6 uur om op te stijven
  2. 1. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  3. 2. Doe het bessensap, de slagroom en de suiker in een steelpannetje. Zet op het vuur en verwarm tot de suiker is opgelost en de room goed warm is maar nog niet kookt. Knijp de gelatine uit en roer door de warme vloeistof. Voeg de yoghurt en de vanille erbij en roer alles goed door.
  4. 3. Giet in 4 vormpjes. Dek af met plasticfolie en zet minimaal 6 uur in de koelkast.
  5. 4. Om de pannacottas te lossen houd je de vormpjes kort in warm water.
  6. 5. Keer om op een bordje en serveer met een paar schepjes granaatappelpitjes.