Zalm-asperge Pom-Pie’s en lente-krie(be)lsalade
Vis
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 4 el rode ui
- 400 gram Krieltjes Beemster Valery
- 4 stuks Zalm-asperge Pom-Pie
- 4 el kappertjes
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks courgette
- 1 pakje cannellini bonen
- 4 handjes (ca.) rucola
In Huis
- 3 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 tl mosterd
- 1 teentje knoflook
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de azijn in een kommetje. Hak de rode ui zo fijn mogelijk en laat marineren in de azijn (zie tip).
- Was de krieltjes en halveer grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook en kook in 6-8 minuten gaar. Giet af en laat even droogstomen.
- Haal de pie’s uit het foliebakje en bak ze ca. 18 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak de vinaigrette. Hak de kappertjes grof. Doe in een saladekom, samen met de olijfolie extra vierge, rode ui incl. azijn en mosterd. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes en voeg toe.
- Snij de courgette in kwartmaantjes van ca. 2 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak ca. 3 minuten op hoog vuur, tot ze net kleuren maar nog een bite hebben.
- Giet en spoel de cannellini bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng samen met de courgette en krieltjes door de tomaatjes. Breng evt. op smaak met peper en wat zout.
- Meng de rucola door de salade en serveer met de pie’s.
- Tip: Vervang de witte wijnazijn voor witte balsamicoazijn als je dat in huis hebt.