Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zalm met aardappel-bloemkoolsalade, cherrytomaatjes en waterkerssalsa

Vis

  • Totale tijd minuten
Wk 43 aardappelsalade zalm waterkerspesto FP

Ingrediënten

In de box

  • 3 el (!) rode ui
  • 600 gram Nicola aardappels
  • 600 gram bloemkool
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks roodlof
  • 100 gram waterkers
  • 400 gram zalmstukjes

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge / mild voor de vinaigrette
  • 2 tl mosterd
  • 4 el (milde) olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespuntje suiker
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de rode ui (2 el bij 4p) en zet weg in de azijn.
  2. Was de aardappels en snij ze in hapklare stukken van ca. 1.5 cm. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook en kook beetgaar in 5-6 minuten vanaf dat het water kookt.
  3. Zet nog een pan met een laagje water op. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook ca. 5 minuten (naar smaak, hoe korter, hoe lekkerder vinden wij).
  4. Maak de vinaigrette (het is een flinke hoeveelheid) van de rode ui in azijn, de olijfolie (liefst half extra vierge, half mild), mosterd, peper en zout. Klop tot een consistente dressing.
  5. Giet de aardappels en bloemkool af en laat even droog stomen.
  6. Halveer de tomaatjes. Halveer de roodlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng samen met de vinaigrette bij de aardappel en bloemkool.
  7. Haal een paar blaadjes waterkers af voor garnering. Pureer de rest met de (milde) olijfolie, knoflook, peper, zout en een mespuntje suiker.
  8. Dep de zalmstukjes droog en bak op hoog vuur in wat olie bruin en net gaar. Bestrooi met wat zout en peper.
  9. Garneer de aardappelbloemkoolsalade met de blaadjes waterkers en serveer met de stukjes zalm en de waterkerssalsa.