Skip to main content

Zalm met dille, spinazie en aardappeltjes met yoghurt-muntdressing

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram aardappelen
  • 2 takjes munt
  • 150 ml yoghurt
  • 1 paarse lente-ui
  • 15 gram dille
  • 450 gram NZ spinazie
  • 400 gram zalm

In Huis

  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el limoensap
  • 1 tl limoenrasp
icon package

Recept stappen

  1. Borstel de aardappels schoon onder koud stromend water. Kook gaar in water met wat zout in 15-20 minuten.
  2. Hak de munt heel fijn en meng met de yoghurt en wat zout en peper. Meng door de aardappeltjes zodra ze wat zijn afgekoeld. Snij deze zo nodig door de helft.
  3. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Hak de dille en zorg dat je 2 eetlepels gehakte dille overhoudt. Meng de lente-ui en de dille met 3 eetlepels van de olijfolie, het limoensap en de limoenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af en haal de blaadjes van de dikkere stelen (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Roerbak in een scheutje olie tot het blad net aan is geslonken. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
  5. Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de zalm.
  6. Serveer de zalm met de dressing erover, de spinazie en de aardappeltjes.