Skip to main content

Zalm met dragon in bladerdeeg met gesmoorde prei

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 filet(s) Zalm
  • 4 stronk(en) Prei
  • 8 vel(len) Bladerdeeg
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 bosje(s) Dragon

In Huis

  • klontje(s) Boter
  • 2 teen Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Op het pakje bladerdeeg staat dat het na ontdooien nog maar 1 dag houdbaar is. Dis is niet waar, het bladerdeeg blijft in de koelkast nog 5 dagen goed.
  2. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm voor op 180 graden °C.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg een velletje bladerdeeg per persoon op de bakplaat.
  4. Dep de zalm droog en leg op elk velletje bladerdeeg een stuk zalm.
  5. Bestrooi de zalm met peper en zout.
  6. Pluk genoeg blaadjes dragon van de takjes om ca. 10 blaadjes (bij 4p) op elk stukje zalm te kunnen leggen.
  7. Dek de zalm af met nog een velletje bladerdeeg en druk de zijkanten met een vork goed op elkaar.
  8. Schuif de pakketjes in de oven en zet een wekker voor 15 min. om te beginnen. Ze moeten ongeveer 20-25 min.
  9. Haal alleen het donkergroene deel van de prei. Snij de prei in de lengte doormidden zodat je eventueel modder er tussenuit kan spoelen. Snij dan in ringen (als het heel modderig is dan was je de ringen met behulp van een slacentrifuge).
  10. Verwarm een klontje boter in een afsluitbare wok of braadpan en roerbak de prei daar even in aan.
  11. Smoor met deksel op de pan de prei echt zachtjes ca. 10 min. Het mag niet bruin worden! Op deze manier wordt de prei lekker zoet.
  12. Hou de pakketjes in de oven in de gaten. Als ze mooi bruin zijn, dan is het klaar.
  13. Hak ondertussen de knoflook fijn.
  14. Als de prei zacht en gaar voeg je de knoflook toe.
  15. Hussel even een paar keer om en doe er dan nog een klont boter bij. Breng vervolgens op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  16. Serveer de prei bij de zalmpakketjes.
  17. <br>Let op: je hebt twee keer dragon nodig deze week.