Skip to main content

Zalm met wilde venkel, spinazie en aardappeltjes met yoghurt-muntdressing

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen vastkokend
  • 2 takje(s) Munt
  • 150 ml Yoghurt
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 stengel(s) Wilde venkel
  • 400 g Zalm
  • 450 g Spinazie
  • 1 el Limoensap
  • 1 tl Limoenrasp

In Huis

  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Borstel de aardappels schoon onder koud stromend water. Kook gaar in water met wat zout in 15-20 minuten.
  2. 2. Hak de munt heel fijn en meng met de yoghurt en wat zout en peper. Meng door de aardappeltjes zodra ze wat zijn afgekoeld. Snij deze zo nodig door de helft.
  3. 3. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Hak de venkel en zorg dat je 2 eetlepel gehakte venkel overhoudt. Meng de lente-ui en de venkel met 3 eetlepels van de olijfolie, het limoensap en de limoenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
  4. 4. Doe de spinazie met aanhangend vocht in een grote pan en voeg wat zout toe. Breng aan de kook en kook totdat de spinazie geslonken is.
  5. 5. Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de zalm (ca. 5 minuten per kant).
  6. 6. Serveer de zalm met de venkeldressing erover, de spinazie en de aardappeltjes.