Zalm-prei quiche met frisse courgette-bleekselderij gazpacho

Vis

  • Totale tijd 130 minuten
Maaltijdbox gevuld met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks courgette
  • 4 stronkjes bleekselderij
  • 2 el krulpeterselie
  • 8 stuks zalm-prei quiche

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 150 ml water
  • 1 schepje crème fraîche (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui in blokjes, hak de knoflook grof en voeg samen in een blender. Heb je deze niet, gebruik dan een ruime kom of pan en een staafmixer.
  2. Was de courgette, snij in stukjes en voeg bij de ui en knoflook. Doe hetzelfde met de bleekselderij.
  3. Hak de krulpeterselie (inclusief steeltjes) fijn. Voeg deze met de olijfolie, azijn en water toe aan het geheel en draai tot een gladde soep. Voeg als de gazpacho wat te dik is nog wat water toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet de gazpacho minimaal 2 uur weg in de koelkast om op smaak te komen.
  4. Verwarm wanneer de gazpacho klaar is, de oven voor op 180 graden en bak de quiches 10 minuten.
  5. Schep de gazpacho in kommetjes en serveer met de zalm-prei quiche.