Skip to main content

Zalmburger met gebakken aardappels en geroosterde prei en cherry tomaatjes

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen vastkokend
  • 4 stuk(s) Prei
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 3 el Rode ui
  • 4 el Dille
  • 400 g Zalm
  • 2 el Bieslook
  • 1 bakje(s) Zure room

In Huis

  • 1 el Olie om te bakken
  • 1 el Boter
  • Olijfolie (besprenkelen)
  • 2 tl Honing
  • 1 tl Zout
  • 1 el Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Was de aardappels en snij met schil in hapklare stukjes. Verwarm in een wok of koekenpan met anti-aanbaklaag een beetje olie en een klontje boter, bak de aardappels daarin aan en laat met deksel in ca. 15 minuten gaar stoven. Bak ze aan het eind op hoog vuur bruin.
  3. 3. Snij alleen het donkerste deel van de preien. Spoel water door het groen heen om zo eventueel modder te verwijderen. Smeer ze in met olie en leg midden in een ovenschaal. Leg de tomaatjes er omheen, besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif in de oven voor 25-30 minuten.
  4. 4. Snipper de rode ui heel fijn en snij de dille fijn. Doe de zalm in de keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) en hak even grof. Doe over in een mengkom en roer de rode ui, de helft van de dille, de helft van de honing, het zout (1/2 tl bij 4p), en peper naar smaak erdoor. Maak 1 burger per persoon en laat even opstijven in de koelkast.
  5. 5. Snij de bieslook fijn. Meng bieslook, de andere helft van de dille, de mosterd, de andere helft van de honing en peper en zout met de zure room. Leng eventueel aan met een klein beetje water of yoghurt als je dat hebt.
  6. 6. Bak de aardappels op hoog vuur bruin en knapperig en bak de burgers in een beetje olie om en om bruin en gaar in 3 a 4 minuten per kant.
  7. 7. Haal de groenten uit de oven, verwijder het buitenste geblakerde blad van de prei. Serveer met de burgers, de gebakken aardappels en het zure room sausje.