Skip to main content

Zalmfilet met geroosterde aardappel en venkel en bietenborani

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks venkel
  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 800 gram rode bieten
  • 4 stuks zalmfilet
  • 2 el dille
  • 2 el bieslook
  • 4 el sjalot
  • 150 ml Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook in de schil
  • 1 tl honing
  • 2 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken van een 0.5 cm. Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes van 2 cm (met schil). Meng beide in een mengkom met olijfolie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min in de oven.
  3. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  4. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  5. Besmeer de zalm met wat olie en bestrooi met zout en peper. Grill om en om circa 10 minuten in de grillpan tot net aan gaar.
  6. Check intussen of de bietjes beetgaar zijn. Doe ze in een schaal en laat een beetje afkoelen.
  7. Meng de overgebleven dille samen met de dressing en de yoghurt door de bietjes.
  8. Serveer de zalmfilet samen met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes.