Skip to main content

Zalmfilet met salmoriglio van koriander en munt geserveerd met bulgursalade met radijsjes

Vis

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Zalmfilet
  • 5 takje(s) Korianderblad
  • 4 takje(s) Munt
  • 1 bosje(s) Radijsjes

In Huis

  • 13 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 tl Gemalen komijn
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 300 g Bulgur
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 stuk(s) Citroen
icon package

Recept stappen

  1. Maak de salmoriglio. Snij de knoflook in plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de citroen.
  2. Doe 6 eetlepels olijfolie en 2 el citroensap in de keukenmachine samen met de koriander, munt, citroenrasp en knoflook. Draai tot een mooie kruidensaus. Voeg zo nodig wat extra olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak nu de bulgursalade met radijsjes. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen. Snij de radijsjes in plakjes en meng door de bulgur. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 el citroensap en wat peper en zout. Meng door de bulgur.
  4. Bereid nu de vis. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de vis met peper en zout. Bak ca. 8 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten.
  5. Serveer de vis met een lepeltje salmoriglio en de bulgursalade.
  6. Tip: smaakt lekker met geroosterde bloemkool of witlof!