Skip to main content

Zalmforel met tomaten-dille-salade en aardappels uit de oven

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 filet(s) Zalmforel
  • 600 g Agria aardappelen
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 2 el Verse dille

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Rode wijnazijn
  • 1 tl Suiker
  • teen Knoflook
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 25 g Boter
  • 2 el Bloem
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200° C.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak gaar en goudbruin in ca. 50 minuten.
  3. Halveer de cherrytomaatjes.
  4. Meng 4 eetlepels olijfolie met de rode wijnazijn en suiker. Pers er de knoflook boven uit. Meng tot een dressing en schep samen met de dille door de tomaatjes.
  5. Wrijf de visfilets in met een beetje citroensap en bestrooi met wat peper en zout. Bestrooi de velkant met een beetje bloem m.b.v. een zeefje.
  6. Verhit de roomboter in een grote koekenpan. Bak de vis met de velkant naar beneden totdat het vel knapperig en bijna gaar is. Draai voorzichtig om en bak nog 1 minuutje.
  7. Serveer met de aardappeltjes en de salade.