Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zalmspies met courgette en yoghurt sausje

Vis

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat 7

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks zalmfilet op de huid
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks ui
  • 400 ml yoghurt
  • 15 gram munt

In Huis

  • 6 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de barbecue voor, zodat hij goed warm is en niet meer zo rookt.
  2. Verwijder de huid van de zalm en snij de zalm in blokjes van ca. 3x3cm. Snij de courgette in plakken van ongeveer 0,5cm en snij de ui in partjes. Maak de laagjes van de partjes ui los van elkaar, zodat je dunne partjes krijgt.
  3. Mix de sojasaus samen met de honing en pers er 1 knoflook in uit. Meng de zalmstukjes door de marinade en laat even intrekken.
  4. Meng de yoghurt samen met de munt en de andere knoflook teen. Bewaar het sausje gekoeld, totdat je deze gaat gebruiken.
  5. Verdeel de zalmblokjes, courgette en ui over 8 satéprikkers (2 spiesjes p.p.) Bak de zalmspiesjes 5-10 minuten op de barbecue.
  6. Serveer de spiesjes samen met de yoghurt/munt saus.