Zalmtaart met gegrilde courgette

Vis

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks tomaten
  • 4 stuks zalmfilet
  • 1 el verse dille
  • 3 stuks eieren
  • 1 stuks courgette

In Huis

  • 100 ml yoghurt
  • 1 el bloem
  • 1 pak diepvriesbladerdeeg of hartige taartdeeg
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met bloem. Bekleed met het bladerdeeg en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Bestrooi eventueel nog met wat broodkruim.
  3. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder het zaad. Snijd in kleine stukjes. Hak de dille grof.
  4. Verwijder met een scherp mes de huid van de zalmfilet en snij in blokjes. Hussel de tomaatjes en dille door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling over de deegbodem.
  5. Klop de eieren los met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Giet over de vulling.
  6. Bak de taart in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  7. Verhit in de tussentijd de grillpan. Snijd de courgette in lange dunne linten m.b.v. een dunschiller of de kaasschaaf. Bestrijk aan beide kanten met olie. Bak om en om tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  8. Haal de taart uit de oven. Laat een beetje afkoelen. Drapeer er de courgette bovenop. Bestrooi met wat zout en peper en serveer.