Skip to main content

Zalmtaart met gegrilde courgette

Vis

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 gram tomaten
  • 400 gram zalm
  • 10 gram verse dille
  • 1 courgette

In Huis

  • 100 ml yoghurt
  • 1 el bloem
  • 1 pak diepvriesbladerdeeg
  • 3 eieren
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet de taartvorm in en bestuif met de bloem.
  3. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder het zaad. Snijd in kleine stukjes. Hak de dille grof.
  4. Schep de stukjes zalm, tomaatjes en dille door elkaar. Breng op smaak zout en peper. Verdeel de vulling over de deegbodem.
  5. Klop de eieren los met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Giet over de vulling.
  6. Bak de taart in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  7. Verhit in de tussentijd de grillpan. Snijd de courgette in lange dunne linten m.b.v. een dunschiller of de kaasschaaf. Bestrijk aan beide kanten met olijfolie. Bak om en om tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  8. Haal de taart uit de oven. Laat een beetje afkoelen. Drapeer er de courgette bovenop. Bestrooi met wat zout en peper en serveer.