Skip to main content

Courgettes gevuld met mozzarella, rode ui, tomaatjes en salie, met speltpasta

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 2 el salie
  • 6 tomaten
  • 100 ml Griekse yoghurt

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak olijfolie
  • 300 gram speltpasta
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgette en verwijder het vruchtvlees met behulp van een mesje en een lepel, tot ongeveer 1 cm van de schil.
  3. Zet de halve courgettes samen in een grote ovenschaal, bestrooi met een beetje zout en zet alvast in de oven om voor te garen.
  4. Hak het vruchtvlees van de courgettes fijn.
  5. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit even aan in een beetje olie en voeg de courgette stukjes toe. Bak een paar minuten totdat het vocht een beetje is verdampt.
  6. Snij intussen de mozzarella in kleine stukjes. Haal de salieblaadjes van de steeltjes. Snij de tomaten in achten.
  7. Roer de mozzarella, salie en Griekse yoghurt bij de courgette en ui en bestrooi rijkelijk met peper uit de molen. Vul de courgette-helftjes met de vulling en leg de halve tomaatjes er omheen. Besprenkel de tomaten met wat olijfolie en peper en zout. Schuif in de oven gedurende 20-25 minuten. De courgettes hoeven niet door en door gaar te zijn, ze zijn juist heel lekker met een beetje een bite.
  8. Zet intussen een pan water op voor de speltpasta en kook gaar in ca. 7 minuten.
  9. Serveer de gevulde courgettes en tomaatjes met de speltpasta.