Skip to main content

Zeebaars met spruitjes, aardappelen en paddenstoelen

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Aardappelen
  • 400 g Spruiten
  • 500 g Zeebaars
  • 250 g Gemengde paddenstoelen
  • 1 bosje(s) Peterselie

In Huis

  • 150 g Boter
  • 50 g Bloem
  • 4 el Plantaardige olie
  • 1 stuk(s) Citroen
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de aardappelen en spruitjes beide in water met zout.
  2. 2. Maak intussen de zeebaars. Spoel de zeebaars schoon en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met peper en zout. Verhit 100 g van de boter in een grote koekenpan met anti-aanbakbodem. Zeef de bloem en haal de vissen door de bloem. Bak de vis in de hete boter aan beide zijden gaar en bruin.
  3. 3. Verhit intussen de plantaardige olie in een tweede koekenpan. Snij de paddenstoelen in plakjes. Bak de paddenstoelen voor ongeveer 10 minuten in de hete olie. Hak de peterselie fijn. Roer de peterselie er op het laatst doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Het gerecht wordt opgediend terwijl de braadboter van de vissen schuimt. Om dit resultaat te krijgen, doe je de laatste 50 gram van de boter in het bakvet. Knijp de citroen uit in een bakje. Laat de boter bruisen en schenk er het citroensap bij. Serveer met de gekookte aardappeltjes en spruitjes.