Skip to main content

Zeewolf in saffraansaus met kappertjes en tomaat

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 2 stuk(s) Rode ui (ringen)
  • 400 g Zeewolf
  • 150 g Pruimtomaten
  • 1 el Peterselie

In Huis

  • 75 g Boter
  • 400 ml Droge witte wijn
  • 800 ml Visbouillon
  • 300 ml Slagroom
  • 1 tl Saffraan
  • 75 g Kappertjes
  • naar smaak Aardappelen
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Stoom de broccoli in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  2. 2. Smelt in de tussentijd de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak hierin de sjalotjes zachtjes 4 minuten aan. Schenk de wijn erbij en laat op laag vuur tot een derde inkoken. Doe hetzelfde met de visbouillon.
  3. 3. Roer de room en de saffraan erdoor en laat tot de helft inkoken. Hou onder het kookpunt en leg de stukken zeewolf in de saus. Laat ongeveer 5 minuten pocheren.
  4. 4. Roer er voorzichtig de stukjes tomaat en kappertjes door. Bestrooi met de peterselie.
  5. 5. Serveer met gekookte aardappels of een beetje pasta en de gekookte broccoli.