Skip to main content

Zeewolf met dunne prei en tomaatjes uit de oven en gebakken koolrabi

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Zeewolffilet
  • 4 stuk(s) Dunne prei
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 3 stuk(s) Koolrabi
  • 1 krop(pen) Eikenbladsla
  • om te bakken Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 4 tl Witte wijnazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een pan met water op het vuur voor de koolrabi.
  3. Snijd de prei in dunne ringetjes. Was de preiringetjes goed en laat uitlekken. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei aan. Knijp er wat citroensap over, voeg wat zout toe en doe er 3 eetlepels water bij. Leg de deksel op de pan. Laat in ca. 5 minuten gaar worden. Check of de prei niet aanbrandt en zet apart.
  4. Schil de koolrabi en snij hem eerst in plakken en daarna in frietjes van circa 1 cm dik. Blancheer ze 4 minuten in kokend water en laat uitlekken.
  5. Leg de zeewolffilets in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met peper en zout. Verdeel de gebakken prei met het kookvocht en één van de twee bakjes tomaten over de zeewolf. Bestrooi met nog wat peper en bak ca. 15 minuten in het midden van de oven, totdat de vis gaar is. Dit is afhankelijk van de dikte van de filets en kan verschillen per oven.
  6. Bestrooi de koolrabi frietjes met wat zout en bak in een el olie circa 6 minuten tot mooi bruin. Hussel ze steeds goed, zodat ze niet aanbranden en allemaal even gaar worden (ze moeten nog net een bite hebben).
  7. Bereid de salade. Scheur de halve krop sla in stukken en doe in een grote schaal samen met overgebleven cherry tomaatjes(naar smaak). Maak een dressing van 3 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, knoflook en wat peper en zout. Schenk over de salade vlak voor het serveren
  8. Serveer de vis met de gebakken koolrabi en de salade.