Skip to main content

Zeewolf met dunne prei en tomaatjes uit de oven, frisse salade met en gebakken aardappelen

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 750 g Aardappelen
  • 2 Bladeren Sla
  • 1 stuk(s) Rode paprika
  • 200 g Dunne prei
  • 4 stuk(s) Zeewolffilet
  • 1 bosje(s) Dille

In Huis

  • 15 g Boter
  • 7 el Olijfolie
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 10 stuk(s) Cherrytomaatjes
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de aardappelen beetgaar. Laat ze een beetje afkoelen en snij in dunne plakjes. Bak, als de vis in de oven staat, om en om bruin in een klontje boter in de koekenpan.
  2. 2. Bereid de salade: scheur de bindsla in stukken en doe in een grote schaal. Snij de paprika in blokjes.
  3. 3. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijn azijn, knoflook en wat peper en zout. Schenk over de salade vlak voor het serveren.
  4. 4. Verwarm de oven voor op 200 C.
  5. 5. Was de prei-ringetjes goed en laat uitlekken. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei aan. Knijp er wat citroensap over, voeg wat zout toe en doe er 3 eetlepels water bij. Leg het deksel op de pan. Laat in ca. 15 minuten gaar worden. Check of de prei niet aanbrandt. Hij mag wel wat karamelliseren in het citroensap, dit geeft een lekkere smaak.
  6. 6. Leg de zeewolffilets in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met peper en zout.
  7. 7. Verdeel de gebakken prei met het kookvocht en de tomaatjes over de visfilets. Bestrooi met nog wat peper en bak ca. 15 minuten in het midden van de oven, afhankelijk van de dikte van de filets.
  8. 8. Bestrooi voor het serveren met de gehakte dille. Serveer de vis met de aardappelen en de salade.