Skip to main content

Zeewolf met Nieuw Zeelandse spinazie en puree

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 800 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 4 stuk(s) Zeewolffilet
  • 50 ml Room

In Huis

  • 2 el Olie om te bakken
  • 1 klontje(s) Boter
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Grove mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, snij doormidden en zet op in een pan water met zout. Kook gaar in circa 20 minuten.
  2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  3. Prepareer de spinazie. Haal het blad met dunne steeltjes van de dikkere stelen. Was de blaadjes.
  4. Verwarm in een wok een klontje olie en fruit daarin de sjalot. Doe na een paar minuten de knoflook erbij en roer dan de mosterd erdoor. Voeg dan de spinazie toe en roerbak een paar minuten. Voeg de room, peper en zout toe en zet het vuur zacht.
  5. Ga nu de vis bakken. Dep droog indien nodig en bestrooi met peper en zout.
  6. Verwarm in een koekenpan een klont boter met een scheutje olie en maak goed heet. Als het schuim weg is en de boter bruin begint te worden bak je de zeewolf mooi bruin en net aan gaar (een paar minuten per kant).
  7. Stamp intussen de aardappels met de olijfolie en peper en zout tot een lekkere rulle puree. Hou warm.
  8. Serveer de vis met de spinazie en de puree.