Skip to main content

Zeewolffilet met gremolatakorst, krieltjes en gegrilde radicchio

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g krieltjes
  • 4 stuk(s) zeewolffilet

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 bosje(s) peterselie
  • 1 stuk(s) citroen
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 2 sneetje(s) verse witte broodkruimels
  • 3 el olijfolie
  • naar smaak peper en zout
  • 1 krop(pen) radicchio
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Zet een pan water op voor de krieltjes en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Laat afkoelen en halveer ze.
  3. Maak de gremolata. Meng in een kom de fijngesneden knoflook en peterselie met de rasp en sap van de halve citroen. Voeg hierbij de geraspte Parmezaanse kaas, de fijne broodkruimels en een scheutje olijfolie.
  4. Leg de zeewolffilets in een met olie ingevette ovenschaal en bestrooi met een zout en peper. Verdeel de gremolata over de kabeljauwfilets, schik de aardappeltjes eromheen en bak de zeewolffilets in de oven in circa 12 minuten krokant en gaar.
  5. Snijd de radicchio in de lengte in kwarten. Besprenkel met een scheutje olie, een paar druppels balsamico en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de grill of een grillpan en gril de radicchio circa 4 minuten tot het zacht is .
  6. Verdeel de kabeljauw met gremolatakorst en de krieltjes over de borden en serveer de radicchio ernaast.