Zelf pizzadeeg maken

 • Totale tijd 240 minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In Huis

 • 400 g Bloem
 • 1 tl Zout
 • 1 zakje(s) Gist
 • 1 mespunt Suiker
 • 3 dl Lauwwarm water
icon package

Recept stappen

 1. Dit is een recept, zonder ingredienten uit De Krat, maar als extra aanvulling om zelf pizzadeeg te maken voor bovenstaand recept. Meng de bloem met suiker, zout en gist goed door elkaar en voeg dan beetje bij beetje het water toe. De hoeveelheid water is niet exact aan te geven, daar verschillende soorten bloem verschillende hoeveelheden water opnemen.
 2. Voeg water toe totdat alle bloem aan elkaar kleeft. Het deeg mag nu nog best klef en vochtig zijn. Al knedend wordt het deeg droger. Je handen moeten al knedend schoon worden. Er mag geen deeg meer aan je vingers blijven plakken na het kneden. Als het te droog wordt doe je er een beetje water bij. Wordt het iets te nat dan doe je er een klein beetje bloem bij. Maak je niet al te druk over de verhoudingen. Als het deeg goed aanvoelt is het gewoon goed!
 3. Kneed het deeg (liefst met de hand) 8-10 minuten totdat het zijdeachtig, soepel en glad aanvoelt (dit is een absolute must). Als je dit stadium bereikt hebt, doe dan het deeg in een hoge glazen- of aardewerkschaal. Leg er een schone vochtige theedoek over en zet weg op een lekkere warme plek (niet op de verwarming). Laat twee tot drie uur rijzen. Kneed het deeg nog een keer door en laat weer een uur of meer rijzen. Kneed het vlak voor gebruik nog een maal door. Verdeel het deeg in vieren.
 4. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ultra dunne bodem. Als het deeg niet dunner wil, laat het dan even rusten en rol na een minuut nog een keer.
 5. Als laatste kun je het deeg met je handen vanuit het midden steeds dunner trekken. Doe dit wel zonder het te scheuren. Gaatjes moet je weer dicht plakken. Nu kun je de pizza vullen!