Skip to main content

Zelfgemaakte champignonsoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Champignons

In Huis

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 4 takje(s) Tijm
  • 10 g Bladpeterselie
  • 1 liter Groentebouillon
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Roomboter
  • 2 el Mascarpone
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Borstel de champignons schoon en snij ze in stukken.
  2. 2. Snipper de ui en pers de knoflook.
  3. 3. Trek de blaadjes van de tijm.
  4. 4. Hak de peterselie grof.
  5. 5. Verwarm de bouillon.
  6. 6. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de champignons op hoog vuur gedurende 1 minuut. Voeg dan ui, knoflook, boter en tijm toe. Bak ca. 20 minuten of totdat het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
  7. 7. Voeg de warme bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken.
  8. 8. Pureer de helft van de soep met een staafmixer. Voeg de gepureerde soep toe aan de rest van de soep.
  9. <br>9. Roer de mascarpone en de peterselie erdoor. Proef de soep en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer met wat extra mascarpone. Tip: lekker met een paar druppels truffelolie.