Skip to main content

Zelfgemaakte curry van bloemkool en aardappelen

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) rode ui
  • 350 g aardappelen kruimig
  • 500 g bloemkool
  • 2 el ghee

In Huis

  • 300 g rijst
  • 1 stuk(s) verse chilipeper
  • 4 cm gember + rode peper
  • 2 stuk(s) tomaat
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml geitenyoghurt
  • 2 dl water
  • 200 g doperwten
  • 1 tl garam masala
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Snipper de rode ui. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Snij de chilipeper open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de chilipeper fijn. Schil de gember en rasp. Snij de tomaten in grote stukken.
  3. Verhit de ghee in een grote braadpan en bak hierin de rode uien op matig vuur aan tot deze goudbruin kleuren. Voeg dan de aardappel, bloemkool en rode peper toe en roerbak 3 minuten. Voeg gember, kurkuma, komijn, paprikapoeder, kaneel toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg tomaten en yoghurt toe en vul aan met ca. 2 dl water. De groenten moeten net aan onderstaan. Breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 20 minuten koken met het deksel op de pan. Voeg de erwten toe en kook nog 5 minuten. Schep regelmatig om tegen het aanbranden. Bestrooi vlak voor het serveren met de garam masala.
  4. Serveer de curry met de gekookte rijst.