Skip to main content

Zelfgemaakte gehaktballen

Rund

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Rundergehakt
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Uien

In Huis

  • 2 stuk(s) Beschuit
  • 2 teen Knoflook
  • 2 tl Ketjap manis
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Hak de ui en pers de knoflook. Doe in een keukenmachine samen met koriander- en komijnpoeder, zout, peper en citroensap. Draai tot een smeuïge massa.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het kruidenmengsel twee minuten zachtjes aan. Haal van het vuur. Doe in een schaaltje en roer er de suiker en ketjap door. Laat afkoelen.
  3. Meng de afgekoelde kruidenmassa met het gehakt het ei en de beschuiten. Draai er balletjes van. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 minuten bruin en gaar.
  4. Lekker met de hasselback aardappelen en witlofsalade met peer en blauwe kaas.