Zelfgemaakte gnocchi met palmkoolpesto en snelle salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Gnocchi met palmkoolpesto | Maaltijdboxen recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 120 gram overjarige kaas
  • 4 el hazelnootolie
  • 2 stronkjes roodlof
  • 1 stuks komkommer
  • 2 handjes kruidenslamix
  • 300 gram palmkool

In Huis

  • 100 gram bloem (beetje extra om te bestuiven)
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 6 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan op met gezouten water. Was de aardappelen en kook deze met schil en al gaar in 20-25 minuten. Giet af, laat iets afkoelen en schil ze. Vervolgens ga je ze pureren. Je kunt dit doen door ze zelf door een fijne zeef te duwen of te persen in een pureestamper.
  2. Voeg de bloem, nootmuskaat en goede snuf zout en peper bij de gepureerde aardappel en kneed tot een samenhangend deeg. Bestuif het aanrechtblad met bloem, verdeel het deeg in tweeën en rol er worstjes van ca. 2 cm van. Snij deze in stukjes van ca. 2 cm. Je kunt de kussentjes zo laten, ze tot ovaaltjes rollen of ze over de achterkant van een vork rollen voor een ribbelpatroontje.
  3. Zet een pan op met gezouten water. Rasp de kaas. Rooster in een droge koekenpan de zonnebloempitjes voor ca. 2 minuten tot ze licht kleuren. Zet weg en laat afkoelen.
  4. Maak in een saladekom een dressing van de hazelnootolie, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout.
  5. Verwijder het kontje en het hart van de roodlof en snij in smalle reepjes. Snij de komkommer in kleine blokjes. Mix vlak voor het serveren met de slamix en de dressing.
  6. Spoel de palmkool af en snij met een scherp mes de nerf ertussenuit. Snij het blad in dunne reepjes. Verwijder het schilletje van de knoflook en gooi deze in de pan met water. Blancheer de palmkool voor ca. 4 minuten. Schep het er samen met de knoflook uit en pureer met een staafmixer. Voeg 1/3de van de kaas erbij, de pijnboompitten en de olijfolie extra vierge en mix het tot een gladde pesto.
  7. Zodra het water kookt, draai het vuur lager zodat het stopt met borrelen. Kook de gnocchi in ca. 2-3 minuten gaar. Je weet dat de gnocchi gaar is wanneer deze komt bovendrijven. Schep uit de pan met een schuimspaan.
  8. Hussel de gnocchi met de palmkoolpesto en 1/3de van de kaas. Breng evt. op smaak met zout en peper en serveer met de kaas en salade.
  9. Wil je de gnocchi een dag van tevoren maken, voeg dan een ei tijdens het kneden van het deeg.