Zelfgemaakte kebab met ingelegde groente en gepofte knoflook-koriandersaus

Lam, Kalf

  • Totale tijd 45 minuten
Zelfgemaakte kebab met ingelegde groente | Maaltijdboxen

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks komkommer
  • 0.5 el dille, gehakt
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 1 stuks ei
  • 1 el koriander, gehakt
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 4 handjes gemengde salade

In Huis

  • 1 stuks groene peper
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 225 ml water
  • 2 tl suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el kebabkruiden
  • 4 stuks grote Turkse bolletjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het loof en hart van de venkel. Snij in dunne plakken. Snij de groene peper in dunne reepjes. Snij de ui in ringen en de komkommer in halve maantjes. Hak de dille. Meng de groenten en dille door elkaar in een mengkom.
  2. Verwarm de azijn, water en suiker in een steelpannetje. Voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook, laat iets afkoelen en giet over de groenten en dille. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur (mag ook langer) intrekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de knoflookteentjes in de oven en laat ongeveer 30 minuten poffen.
  4. Meng het gehakt met de kebabkruiden en het ei en verdeel over een ovenschaal. Druk goed aan. Zet het gehakt in de oven voor ongeveer 25-30 minuten totdat het gehakt gaar en licht krokant is.
  5. Hak de koriander. Druk de gepofte knoflook uit de schilletjes en hak fijn. Meng beide met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Was de gemengde sla met behulp van een slacentrifuge.
  7. Haal het gehakt uit de oven en snij in dunne plakjes. Piep zo nodig de broodjes nog even kort op in de oven.
  8. Snij de broodjes open en vul met een handje gemengde sla, de ingelegde groente, het gehakt en de knoflooksaus.
  9. In dit recept worden kant en klare kebabkruiden gebruikt. Je kunt dit ook zelf maken. Maak dan een mengsel met in ieder geval koriander, komijn, paprika, oregano, knoflook, kaneel en piment. Maar het kan ook uitgebreid worden met tijm, rozemarijn, nootmuskaat en kruidnagel. Maak je eigen variatie.