Skip to main content

Zelfgemaakte linzenburger met geroerbakte aardappel, paprika en snijbiet

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 blikje(s) Linzen
  • 80 g Havermout
  • 200 g Verse spinazie
  • 600 g Snijbiet

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 el Paprikapoeder
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 3 el Ketchup
  • 2 el Sojasaus
  • tl Chilipoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje(s) Zout
  • Olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt 2 x paprika en spinazie nodig deze week.
  2. 1. Schil de aardappels en snij in hapklare blokjes. Snij de paprika in repen en dan in vierkantjes zo groot als de aardappelstukjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  3. 2. Verwarm een scheut olie in een wok of braadpan (met deksel) en fruit hierin de knoflook en ui zachtjes aan. Haal als de ui glazig is de helft uit de pan en zet weg voor de burgers straks.
  4. 3. Voeg nu de paprikapoeder(1 el bij 4p) en de kerriepoeder bij de ui in de pan en fruit zachtjes even mee. Voeg de aardappel en paprika toe. Bak een paar minuutjes op hoog vuur, dek af en laat 15 minuten zachtjes gaar sudderen.
  5. 4. Maak de spinazieburgers. Giet de linzen af en laat even uitlekken. Doe de helft van de havermout in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en hak fijn. Voeg de spinazie en driekwart van de linzen toe en hak fijn. Schep over in een kom en voeg de rest van de havermout en de overige (hele) linzen toe. Voeg ook de ketchup, sojasaus, chilipoeder, paprikapoeder (1 tl bij 4p), zout en het ui-knoflookmengsel uit stap 2 toe. Meng alles goed door elkaar. Als het mengsel te nat is kun je nog wat havermout of bloem toevoegen.
  6. 5. Was de snijbiet. Snij de stengel in stukjes en het blad in repen.
  7. 6. Maak met natte handen van het linzen-spinaziemengsel 1 grote of 2 kleine burgers per persoon en bak ze in wat olie ca. 4 minuten aan elke kant.
  8. 7. Voeg de snijbiet bij de aardappels en laat al roerbakkend slinken.