Skip to main content

Zelfgemaakte pizza met spinazie, rode ui en ricotta en een salade

Vis

  • Totale tijd 140 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 rode uien
  • 400 gram spinazie
  • 2 bakjes cherrytomaatjes
  • 1 bakje ricotta
  • 150 gram bleekselderij
  • 100 gram peen
  • 0.50 zakje veldsla

In Huis

  • 25 gram gist
  • 200 gram bloem
  • 250 ml lauw water
  • 1 tl zout
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • besprenkelen citroensap (uit flesje)
  • 1 tl oregano
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst het pizzadeeg. Meng de gist met de bloem en voeg het water en het zout toe. Kneed ca. 10 minuten totdat je een zijdezacht elastisch deeg hebt. Of doe alles in een keukenmachine en draai totdat je een bal hebt die loskomt van de kom. Kneed deze nog even door met de hand. Verdeel het deeg in vier porties en maak er 4 bolletjes van. Leg de bolletjes op een met meel bestrooide plank en dek het af met een vochtige doek. Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen. Kneed de ballen dan één voor één nog even door. Maak er met de deegroller een mooie dunne pizzabodem van.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Halveer de ui en snij in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Hou een goede pluk spinazie achter voor de sla en bak de rest in een grote pan of wok met een beetje olie totdat hij slinkt - de spinazie is al gewassen. Leg in een vergiet en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
  4. Fruit in dezelfde pan, in wat olie, 3/4 van de rode ui tot nét glazig. Voeg de knoflook toe, schud om en draai het vuur uit.
  5. Leg de spinazie op een grote plank, hak fijn en meng met wat olijfolie, zout en peper. Besprenkel met wat citroensap (mag uit een flesje). Snij de tomaatjes doormidden.
  6. Rol het deeg met bakpapier uit over een bakplaat. Beleg met het spinaziemengsel, de rode ui en de tomaatjes en brokkel de ricotta erover. Strooi de oregano erover en besprenkel de pizza met wat olijfolie, zout en peper. Bak in 15 minuten gaar in de hete oven.
  7. Maak intussen in een grote slabak een dressing van olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Leg de resterende 1/4 rode ui alvast in de dressing.
  8. Neem de binnenste malse stengels van de bleekselderij en snij in dunne halve maantjes. Rasp de peen met de grove rasp of snij heel fijn julienne. Voeg bij de dressing.
  9. Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge. Meng samen met de spinazie vlak voor serveren bij de rest en serveer bij de pizza.
  10. Bestrooi eventueel met wat kaasfonduekaas