Zelfgemaakte scones met sinaasappeljam en Bulgaarse yoghurt
Nagerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks eieren
- naar smaak sinaasappeljam
- naar smaak Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 300 gram bloem
- 3 tl bakpoeder
- 40 gram kristalsuiker
- snufje zout
- 75 gram koude boter
- 100 ml melk
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de bloem, bakpoeder, kristalsuiker en het zout in een grote kom.
- Voeg de koude boter toe aan het bloemmengsel en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
- Klop één ei los in een aparte kom. Voeg het losgeklopte ei samen met de melk toe aan het bloemmengsel. Meng tot een samenhangend deeg.
- Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en druk het voorzichtig uit tot een dikte van ca. 2 centimeter.
- Steek met en ronde koekjesvorm of een glas 8 tot 10 scones uit het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het tweede ei los en bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje losgeklopte ei. Bak de scones in ca. 10-12 minuten goudbruin in de oven.
- Serveer de scones met een klodder sinaasappeljam en Bulgaarse yoghurt.