Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zelfgemaakte scones met sinaasappeljam en Bulgaarse yoghurt

Nagerecht

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks eieren
  • naar smaak sinaasappeljam
  • naar smaak Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 300 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 40 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 75 gram koude boter
  • 100 ml melk
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, kristalsuiker en het zout in een grote kom.
  3. Voeg de koude boter toe aan het bloemmengsel en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  4. Klop één ei los in een aparte kom. Voeg het losgeklopte ei samen met de melk toe aan het bloemmengsel. Meng tot een samenhangend deeg.
  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en druk het voorzichtig uit tot een dikte van ca. 2 centimeter.
  6. Steek met en ronde koekjesvorm of een glas 8 tot 10 scones uit het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Klop het tweede ei los en bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje losgeklopte ei. Bak de scones in ca. 10-12 minuten goudbruin in de oven.
  8. Serveer de scones met een klodder sinaasappeljam en Bulgaarse yoghurt.