Skip to main content

Zelfgemaakte tortillas met kip-groente vulling

Kip

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijfilet
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 4 takjes peterselie

In Huis

  • 300 gram tarwemeel
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lente-ui
  • 1 rode peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 potje mais
  • 2 tl oregano
icon package

Recept stappen

  1. Doe het meel met het zout in een kom. Voeg 2 eetlepels van de olie toe en beetje bij beetje het water. Roer goed door elkaar en leg op je werkvlak. Kneed op je werkvlak tot een glad en soepel deeg. Blijf kneden totdat het deeg niet meer aan het werkvlak blijft plakken. Voeg meer water toe als het deeg niet soepel wordt. Laat afgedekt 30 minuten rusten.
  2. Maak in de tussentijd de vulling. Snij de kipfilet in dunne reepjes. Snij de tomaten in blokjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes. Verwijder zaad en zaadlijsten van de peper en snij heel fijn. Snij de peterselie fijn. Snij het lente-uitje in dunne ringetjes.
  3. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een braadpan en bak hierin de kipreepjes op hoog vuur aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak op matig vuur 2 minuten mee. Voeg dan de tomaten, rode peper, chilipoeder, maiskorrels, oregano en wat zout en peper toe. Voeg 100 ml water toe en laat stoven totdat het water verdampt is. Hou warm.
  4. Verdeel het deeg in 8 porties en rol er balletjes van. Bestrooi je werkvlak met bloem. Rol de porties uit tot dunne cirkels van ca. 15 cm doorsnee.
  5. Bak de tortillas in een hete, droge, dikke koekenpan aan elke kant 1 minuut totdat ze bruine plekjes krijgen. Hou ze tot gebruik warm onder een theedoek. 
  6. Vul de tortillas met het een kipmengsel en bestrooi met de lente-ui. Klap dicht en serveer.