Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zilvervliesrijst met 5 verschillende zomergroenten, knoflookolijven, witte bonen en verse kruiden

Vegan

  • Totale tijd minuten
Zilvervliesrijst met 5 verschillende zomergroenten, knoflookolijven, witte bonen en verse kruiden | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst (zie tip)
  • 2 stuks aubergine (zie tip)
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks courgette
  • 2 stuks puntpaprika
  • 400 gram snijbiet
  • 1 bakje specerijen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 el munt (gesnipperd)
  • 4 el peterselie (gesnipperd)
  • 1 bakje knoflookolijven
  • 1 blikje witte bonen
  • kneepje citroenrasp en sap naar smaak

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op met zout en iets meer dan een dubbele hoeveelheid water. Breng aan de kook en kook zachtjes gaar en droog in ca. 25 minuten.
  2. Snij de aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm een flinke scheut olie in een afdekbare wok of hapjespan. Bak de aubergineblokjes bruin en gaar. Schep af en toe om. Voeg als ze bruin zijn een lepeltje water toe en dek af zodat ze echt goed gaar worden.
  3. Snipper intussen de ui en snij de courgette in blokjes van 1 cm. Snij de puntpaprika in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Was de snijbiet. Snij de stelen in stukken van ca. 2 cm en snij het blad grof.
  4. Schep de aubergine als ze goed bruin en gaar is uit de pan en zet even weg.
  5. Bak de ui in dezelfde pan glazig. Voeg de courgetteblokjes, paprika, specerijen en knoflook erbij. Schep goed om. Voeg een scheutje water toe als het gaat aankoeken.
  6. Halveer de tomaatjes. Snij de muntblaadjes en peterselie (incl. steeltjes) fijn. Halveer de olijven. Giet de witte bonen af.
  7. Voeg als de courgetteblokjes beetgaar zijn de tomaatjes en snijbietstelen toe. Wok ca. 2 minuten en voeg dan de snijbietbladeren toe. Draai het vuur uit als het blad is geslonken, schep de aubergine en dek af.
  8. Schep de rijst door de groenten (begin met een deel, het zou zonde zijn als je te veel doet en daardoor de groenten niet opeet) en meng de olijven en witte bonen erdoor. Bestrooi rijkelijk met de peterselie en munt. Breng op smaak met citroenrasp en een kneepje citroensap en een goede scheut olijfolie extra vierge.
  9. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit bij 4p 3 tl korianderpoeder, 3 tl komijnpoeder en 0,5 tl cayennepeper. Bij 2p de helft.
  10. Je hebt meer rijst gekregen, handig voor grote eters. En als de aubergine erg groot is uitgevallen kan je ervoor kiezen wat minder te doen.