Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zilvervliesrijst met veel groenten, katjangsaus van Bartje Boemboe en omeletreepjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Zilvervliesrijst met veel groenten, katjangsaus van Bartje Boemboe en omeletreepjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram peen
  • 1 el gember
  • 400 gram spitskool
  • 200 gram katjang (pinda)saus
  • 1 stuks paksoi
  • 2 stuks lente-ui
  • 6 stuks eieren

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje (voor 500 ml water) groentebouillon
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in iets meer dan een dubbele hoeveelheid water met zout. Kook zachtjes in ca. 25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. vlamverdeler).
  2. Schil de peen, snij in halve maantjes. Verwarm olie in een wok, fruit zachtjes.
  3. Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Bak mee met de peen. Kruimel het bouillonblokje erbij en roer goed door.
  4. Snij de spitskool in dunne reepjes. Voeg toe en roerbak op hoog vuur. Roer af en toe om terwijl je doorgaat met de rest.
  5. Los de katjangsaus op in een pannetje met 100 ml water per 100 gram boemboe. Warm zachtjes op en roer totdat je een gladde saus hebt. Hou het dun, zo hoort het zegt Bartje, en die kan het weten!
  6. Snij het wit van de paksoi in plakjes en het blad in repen. Snij de lente-ui in ringetjes. Voeg het wit van de paksoi bij de groenten, hou de rest apart.
  7. Kluts de eieren met wat zout, peper en de ketjap manis. Bak in wat olie een dunne omelet (twee stuks als je voor vier kookt). Rol de omelet op en snij in plakjes. Hou warm.
  8. Roer de rijst als deze gaar is bij de groenten en roerbak even mee. Voeg de sojasaus toe en roer goed door. Voeg het groen van de paksoi toe en bak heel even mee tot geslonken. Roer ook de lente-ui erdoor (bewaar eventueel wat voor garnering). Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de gebakken rijst met de katjangsaus en omeletreepjes.