Skip to main content

Zoete aardappel lasagne

  • Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Gele ui
  • 400 g Italiaanse rundergehakt
  • 1 takje(s) Tijm
  • 30 g Basilicum
  • 500 g Zoete aardappel
  • 2 bol(len) Mozzarella

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • snufje(s) Gedroogde chilipeper vlokken
  • 600 g Gepelde tomaten
  • 150 ml Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit 2 el olie in een koekenpan, pers de teentjes knoflook uit, snipper de ui fijn en bak samen met de rode chilipepervlokken enkele seconden.
  2. 2. Voeg het gehakt toe en bak rul m.b.v. een vork. Bak 5 minuten door totdat het gehakt een beetje bruin is geworden. Schenk de gepelde tomaten erbij. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Laat zachtjes 60 minuten inkoken tot een stevige tomaten-vleessaus. Hij mag niet te dun zijn.
  4. 4. Maak een basilicumolie door de basilicum samen met 150 ml olijfolie en 1 teentje geperste knoflook fijn te draaien in de keukenmachine.
  5. 5. Snij de zoete aardappel in de lengte in dunne plakjes. Blancheer 1 minuut in kokend water. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.
  6. 6. Verwarm de oven voor tot 200° C.
  7. 7. Snij de bollen mozzarella in heel dunne plakjes.
  8. 8. Neem een ovenschaal en schep er een beetje gehaktsaus in. Verdeel er 1 laagje zoete aardappelschijfjes over en dan weer wat gehaktsaus. Leg er een laagje mozzarella op. Sprenkel er wat basilicumolie over. Maak zo een aantal lagen, tot alles op is. Eindig met een laagje mozzarella.
  9. 9. Zet 40 minuten in het midden van de oven. Als de mozzarella helemaal gesmolten is, schenk je er nog flink wat basilicumolie over en zet je de lasagne nog even terug in de oven.
  10. 10. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je de lasagne serveert.