Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zoete aardappel rösti met gesmolten bunkerkaas en frisse kruidenyoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram zoete aardappel
  • 60 gram bunkerkaas
  • 1 stuks ei
  • 1 el dille
  • 1 el kervel

In Huis

  • 2 el bloem of paneermeel
  • snufje komijnpoeder
  • 100 ml yoghurt
  • 1 tl citroensap of azijn
  • olie of boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil de zoete aardappel en rasp grof. Doe in een kom met een snuf zout en laat 5 minuten staan. Knijp daarna het overtollige vocht eruit met je handen of een schone theedoek.
  2. Meng de zoete aardappel met het ei, bloem of paneermeel, wat peper en een snuf komijn.
  3. Verhit olie of boter in een koekenpan en schep hoopjes van het mengsel in de pan. Druk een beetje plat met een spatel tot kleine rondjes. Bak ze op middelhoog vuur 3-4 minuten per kant tot goudbruin en gaar.
  4. Rasp de bunkerkaas en leg een beetje op elke rösti zodra ze bijna klaar zijn. Doe een deksel op de pan zodat de kaas smelt.
  5. Meng intussen de yoghurt met dille, kervel, citroensap, zout en peper tot een frisse yoghurtsaus.
  6. Serveer de rösti warm, met een flinke lepel kruidige yoghurt erbij.