Skip to main content

Zoete aardappelpuree met palmkoolpesto en salie-champignon-omelet

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) Eieren
  • 600 g Zoete aardappel
  • 5 Bladeren Palmkool
  • 50 g Geraspte oude kaas
  • 250 g Champignons
  • 4 blaadje(s) Salie
  • 2 el Rozemarijn-tijm-olie

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 50 g Pijnboompitten
  • 150 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 25 ml Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil zo nodig de aardappels en snij in blokjes. Kook in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
  2. 2. Maak in de tussentijd de palmkoolpesto. Verwijder de harde nerf uit de bladeren en pel de knoflook.
  3. 3. Breng nog een pan met water met zout aan de kook en voeg de knoflookteentjes en de palmkool toe. Kook 7-10 minuten totdat de palmkool helemaal gaar en zacht is.
  4. 4. Giet af en doe de palmkool met de knoflook en de pijnboompitten in de huishoudmachine. Draai tot een grove puree.
  5. 5. Schenk in een dun straaltje de olijfolie erbij met draaiende motor. Schep de oude kaas er doorheen. Het moet de consistentie van pesto hebben. Als het nog te dik is voeg dan wat olijfolie toe.
  6. 6. Snij de champignons in plakjes en hak de salie fijn. Verhit de rozemarijn-tijm-olie in een koekenpan en bak de champignons aan totdat ze bruine randjes krijgen. Meng de salie erdoor en schep om. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en hou warm.
  7. 7. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en klop de eieren los met wat zout en peper. Bak op hoog vuur snel een grote omelet terwijl je de pan heen en weer beweegt.
  8. 8. Schep zodra de omelet bijna gaar is de champignons erop en klap de omelet dicht.
  9. 9. Verdeel in vieren.Giet de aardappels af en stamp samen met de melk tot een puree. Serveer de puree met een lepel van de pesto en de omelet ernaast.