Skip to main content

Zoete aardappels uit de oven met Mexicaanse bonensalade

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Uien
  • 800 g Zoete aardappel
  • 100 g Boerderijkaas pikant
  • 1 tl Limoenrasp
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 200 g Peen
  • 4 el Limoensap
  • 1 stengel(s) Lente-ui
  • 2 bakje(s) Yoghurt
  • 2 blikje(s) Zwarte bonen
  • 360 g Mais
  • 3 el Koriander (fijngehakt)

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de zoete aardappel.
  2. 2. Snipper de ui en fruit in lekker wat olie langzaam een beetje bruin. Voeg zodra de ui glazig is de komijn- en paprikapoeder en wat zout toe en roer goed om.
  3. 3. Schil intussen de zoete aardappels en snij diagonaal in plakken van een halve cm. Kook ze ongeveer 3 minuten vanaf het moment dat het water weer kookt, giet af en laat even droog stomen.
  4. 4. Rasp intussen de kaas. Vet een ovenschaal in en leg daar de zoete aardappel in (eventueel dakpangewijs). Maak 2 of 3 lagen. Bestrooi de eerste en eventueel tweede laag met ui én kaas, en de laatste laag met alleen kaas. Schuif gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. 5. Rasp de schil van de limoen en hou apart. Snij de rode peper fijn. Schil en rasp de peen in een slabak. Voeg de rode peper en het limoensap toe met wat zout en laat even intrekken.
  6. 6. Snij de lente ui in ringetjes en zet op tafel. Meng de yoghurt met de limoenrasp en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.
  7. 7. Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg vlak voor het serveren samen met de olijfolie bij de peen en dressing. Hak de koriander fijn en voeg toe. Serveer met de zoete aardappels. Garneer met de lente-ui en de limoen-yoghurt.
  8. <br>Let op: je hebt meerdere keren ui, rode peper, peen en kaas (in het geval van Vega ook koriander en lente ui) nodig deze week.