Skip to main content

Zoete bataat-taco met linzen, radijs en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Linzen
  • 50 g Sjalot
  • 2 stuk(s) Bataat
  • naar smaak Geitenkaas

In Huis

  • 1 takje(s) Tijm
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • 1 bakje(s) Creme fraiche
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 300 g Spinazie
  • naar smaak Korianderblad
  • 8 stuk(s) Taco
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de linzen samen met een takje tijm (bij 4p) beetgaar in ca. 20 minuten.
  2. 2. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Schil de zoete bataat en snij in blokjes.
  3. 3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de zoete bataat even aan. Doe het deksel op de pan en stoof zachtjes beetgaar in ca. 15 minuten. Breng op smaak met wat zout.
  4. 4. Meng de creme fraîche met de knoflook. Breng op smaak met flink wat citroensap en zout en peper naar smaak. Schep er de sjalot door.
  5. 5. Was de spinazie en laat uitlekken. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes. Brokkel de geitenkaas in stukjes.
  6. 6. Bereid de tacos volgens gebruiksaanwijzing.
  7. 7. Besmeer de tacos met wat van het creme fraîche mengsel en beleg met spinazie, linzen, zoete aardappel, stukjes geitenkaas en korianderblaadjes. Serveer de rest van de avocadocreme erbij.