Skip to main content

Zoetzure couscous met palmkool, tomaten, paprika, rozijnen en pijnboompitten

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Palmkool
  • 1 stuk(s) Puntpaprika
  • 2 stuk(s) Paprikatomaat

In Huis

  • 300 g Couscous
  • 4 el Fijngehakte peterselie
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Citroensap
  • naar smaak Olijfolie (extra vierge)
  • 2 tl Suiker
  • 4 tl Balsamicoazijn
  • 4 el Pijnboompitten
  • 4 el Rozijnen
  • 1 Gesnipperde rode ui
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Meng warm water met peterselie, peper, zout, wat citroensap en olijfolie. Laat de smaken intrekken.
  3. Was de palmkool goed. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de palmkool ca. 10 minuten. Giet af en snij in reepjes.
  4. Verwijder zaad en zaadlijsten van tomaten en paprika. Snij de tomaten in blokjes en de paprika in dunne reepjes. Meng door de warme couscous.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui aan. Doe er de suiker en balsamico bij en laat zachtjes karamelliseren.
  6. Voeg de palmkool toe en schep goed om.
  7. Meng samen met de pijnboompitten en de rozijnen door de couscous.
  8. Check op peper en zout en serveer onmiddellijk.