Skip to main content

Zoetzure zuurkoolschotel met spekjes

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 400 g Peen
  • 500 g Wortelpeterselie
  • 2 pakje(s) Zuurkool
  • 300 g Spekjes
  • 1 stuk(s) Ui
  • 3 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 bakje(s) Specerijen

In Huis

  • 1 scheutje(s) Melk
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • Olijfolie (besprenkelen)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. in het specerijenbakje zit 1 tl gerookte paprikapoeder en 1/4 tl chilipoeder. Wil je het gerecht wat pittiger maken, voeg dan zelf nog wat chilipoeder toe.
  2. NB. Let op je hebt 3 keer bleekselderij nodig deze week en 2 keer peen.
  3. 1. Schil de aardappels, peen en wortelpeterselie, snij in stukken en kook gaar in 10-15 minuten (gebruik niet te veel water dan kookt het geheel sneller). Spoel de zuurkool af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  4. 2. Verwarm de gril voor.
  5. 3. Bak de spekjes (olie is niet nodig) een paar minuten aan in een koekenpan. Snij ondertussen de ui in halve ringen en de bleekselderijstengels in de lengte doormidden en dan in plakjes. Doe bij de spekjes en bak totdat de ui glazig is en de bleekselderij een beetje zachter is geworden. Voeg de specerijen toe en roerbak even mee. Voeg de zuurkool toe, roer goed door en laat een paar minuten zachtjes meebakken.
  6. 4. Giet de groenten en aardappels af en stamp tot puree met een scheutje melk. Roer de tijm erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  7. 5. Doe het zuurkoolmengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel daar de puree over en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak de zuurkoolschotel in 5 minuten mooi bruin onder de gril.