Skip to main content

ZOMERBOEKJE Geitenkaas tortilla-pizza met koolrabi soep en roodlof-komkommer salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In Huis

  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 1 stuk(s) uien
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 3 stuk(s) roodlof
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 120 g geitenkaas
  • 1 stuk(s) lente-ui
  • 6 stuk(s) tortillawraps
  • 1 zakje(s) rucola
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olie om te bakken
  • 1000 ml water
  • 1 blokje(s) groentebouillon
  • 1 el roomboter
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el water
  • 1 tl honing
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Schil de koolrabi grondig, met name aan de onderkant, daar zit vrij taaie schil. Snij in blokjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  3. Fruit de ui glazig in de olie om te bakken in een soeppan. Voeg de koolrabi en de knoflook toe en bak even mee. Voeg het kokende water en de bouillonblokje(s) toe. Kook de koolrabi gaar in ca. 15 minuten.
  4. Snij intussen de rode ui in ringen. Verwarm de boter in een koekenpan en stoof de ui c.a. 20 min op zacht vuur.
  5. Meng in een slabak de yoghurt, mayonaise, honing en 1 el water. Breng goed op smaak met peper en zout.
  6. Verwijder het kontje van de roodlof, halveer in de lengte en snij in reepjes. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een lepeltje de zaadjes. Snij in halve maantjes. Snij de lente ui in dunne ringetjes. Meng alles door de dressing.
  7. Beleg de tortilla wraps met de gestoofde ui. Verdeel de geitenkaas er in stukjes overheen. Schuif de tortilla wraps voor c.a. 5 minuten in de oven tot knapperig.
  8. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge. Haal de tortilla wraps uit de oven en beleg met plukjes rucola.
  9. Staafmix de soep glad en maak op smaak met peper, zout en evt. wat majoraan als je dat hebt. Serveer met de tortilla-pizza en de roodlof-komkommer-salade.