Skip to main content

ZOMERBOEKJE Shakshuka met Turks brood

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In Huis

  • 2 stuk(s) turks brood
  • 6 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) rode puntpaprika
  • 1 stuk(s) gele paprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 kilo tomaten
  • 1 krop(pen) eikenbladsla
  • 1 bosje(s) koriander
  • 1 el ras el hanout
  • 2 teentje(s) knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • naar smaak peper en zout
  • eventueel toevoegen suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden om strakjes het brood even op te piepen gedurende ongeveer 5 minuten.
  2. Snij de paprika'sin reepjes. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snij de steeltjes van de koriander en snij fijn. Hak de blaadjes grof.
  3. Fruit in een scheutje olie in een grote wok of braadpan de ui, knoflook en paprika. Voeg dan de Ras-el-Hanout kruiden toe en roer even goed om.
  4. Snij intussen de tomaten in kwarten.
  5. Voeg als de paprika een beetje zacht is geworden de tomaten toe samen met de steeltjes van de koriander. Maak goed op smaak met peper en zout en evt. een schepje suiker en laat 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Haal na 10 minuten het deksel eraf zodat de saus een beetje inkookt. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
  6. Maak dan 6 kuiltjes (bij 4p) in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Laat de pannen met deksel op laag vuur staan en laat het eiwit langzaam in de saus stollen. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten. Het eigeel mag nog wel wat vloeibaar zijn. Bestrooi vlak voor serveren met de resterende koriander.
  7. Doe het Turks brood even in de oven vlak voor het opdienen.
  8. Maak ondertussen een vinaigrette naar keuze voor de eikenbladsla. Was de sla en meng met de vinaigrette. Serveer de shakshuka met het Turks brood en de sla.