Skip to main content

Zomerburger met broccolistampje en geroosterde paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 4 stuk(s) Zomerburger

In Huis

  • 1 stuk(s) Knoflook gekneusd
  • 1 scheutje(s) Olijfolie (extra vierge)
  • 1 klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet je oven op de grillstand (200 graden). Doe de puntpaprikas in een schaaltje en zet ze dicht onder de grill. Zet steeds een wekker op 6 à 7 minuten om ze te keren. Ze mogen wel lekker donkerbruin worden.
  2. Breng intussen een pan water aan de kook en schil de aardappels. Snij in stukken en doe bij het kokende water, samen met de geplette knoflookteen (gewoon met velletje). Zet een wekker voor 5 minuten want dan gaat een deel van de broccoli erbij.
  3. Snij de roosjes van de broccolistronken, maak ze vrij klein. Snij vervolgens de grote stronk en het kleinere stronkje dat over is in kleine stukjes. Doe de stronkjes na 5 minuten bij de aardappelen en na nog eens 5 minuten de roosjes.
  4. Haal de paprikas als ze goed rondom gegrild zijn uit de oven en doe nog even 5 minuten in een zakje.
  5. Check of de aardappels en broccolistronkjes gaar zijn. Giet af en haal de knoflookteen eruit. Verwijder het schilletje, plet fijn en snij in stukjes. Voeg weer toe aan de aardappels. Stamp het geheel met een klontje boter en een flinke scheut olijfolie tot een lekker grove puree. Maak goed op smaak met peper en zout. Hou warm.
  6. Doe de zomerburgers in een koekenpan en warm ze langzaam op.
  7. Haal intussen de schil van de paprikas en snij in repen. Serveer de stamppot en geroosterde paprika met de zomerburgers.