Skip to main content

Zomerburger met waterkers en geitenkaas en een salade van tuinbonen, venkel en tomaat

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Tuinbonen
  • 10 g Koriander
  • 8 stuk(s) Tomaten
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 4 stuk(s) Hamburgerbroodjes
  • 4 stuk(s) Zomerburger
  • 1 rol Geitenkaas
  • naar smaak Waterkers

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 2 el Rode wijnazijn
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan water op voor de tuinbonen. Dop de tuinbonen. Kook ze beetgaar in 8-10 minuten. Giet af en doe in een schaal.
  2. 2. Snij de koriander fijn. Rasp of pers de knoflook. Meng knoflook, snufje zout, koriander, de rode wijnazijn, mosterd en olijfolie. Proef of het zuur en zout genoeg is en voeg eventueel wat peper toe.
  3. 3. Snij 3/4 van de tomaten in vieren (als ze aan de grote kant zijn in zessen) en snij de venkel in grove stukken. Doe de tomaat en venkel in een schaal met de tuinbonen en meng met de dressing.
  4. 4. Piep de broodjes even op in de oven. Doe wat olie in een koekenpan en bak de burgers aan één zijde bruin. Keer ze om, beleg de burgers met de helft van de geitenkaas en laat nog een paar minuten bakken. De geitenkaas smelt een beetje op de burger. Verkruimel de andere helft van de geitenkaas over de salade. Snij de laatste 1/4 tomaten in plakjes.
  5. 5. Beleg elk broodje met wat waterkers, tomaat en een zomerburger. Serveer met de salade.
  6. <br>Let op: je hebt vaker watekers, tomaten en broodjes nodig deze week.