Skip to main content

Zomers broccoli-tomaatstamppotje met merguezworstjes

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram aardappelen
  • 2 stronken broccoli
  • 4 merguezworstjes
  • 2 stronkjes roodlof
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode peper

In Huis

  • 1 teentje knoflook in de schil
  • om te bakken olie
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Zet een flinke pan water met zout op het vuur.
  2. Plet de knoflook (met schil).
  3. Schil de aardappelen en snij in stukken. Voeg bij het kokende water, samen met de geplette knoflookteen en breng weer aan de kook. Zet een wekker voor 5 minuten, want daarna gaat een deel van de broccoli erbij.
  4. Snij de roosjes van de broccolistronken, maak ze vrij klein. Snij vervolgens de grote stronk en de kleinere stronkjes die over zijn, in kleine stukjes. Doe de stronkjes na 5 minuten bij de aardappelen en voeg na nog eens 5 minuten de roosjes toe.
  5. Bak de merguezworstjes bruin en gaar in 6-8 minuten in een klein beetje olijfolie.
  6. Check na ongeveer 15 minuten (vanaf start koken) of de aardappels en broccolistronkjes gaar zijn. Giet af en haal de knoflook eruit. Verwijder het schilletje van de knoflook en snij fijn. Voeg weer bij de aardappels en stamp tot een grove puree met een klontje boter en een scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Halveer de roodlof, verwijder het hart en snij in halve ringen. Snij de cherry tomaatjes in vieren. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes. Roer alles voorzichtig door de warme stamppot.
  8. Stamp het geheel met een klontje boter en een flinke scheut olijfolie tot een lekker grove puree. Maak goed op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de stamppot met de worstjes en de jus.