Skip to main content

Zomers groentepakketje met groene olijven en pijnboompitten, geserveerd met boterbonenpuree

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 courgettes
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 rode tomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 2 blikjes boterbonen
  • 3 el peterselie gehakt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1.50 bakje groene olijven

In Huis

  • 4 el olie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Snij de courgette in blokjes van 2 cm. Snij de puntpaprika’s in repen en de tomaat in stukjes. Meng de groenten in een mengkom met de olie, de knoflooktenen (gekneusd in de schil) en flink wat peper en zout. Leg twee grote stukken folie kruislings in een grote ovenschaal. Spreid de groenten erover uit. Leg de takjes rozemarijn en tijm erbij. Vouw het pakket goed dicht zodat de groenten kunnen stomen. Zet gedurende ca. 25 minuten in de oven.
  2. Halveer de citroen, leg met de snijkant naar boven in een ovenschaaltje en zet ernaast. Hou ze een beetje in de gaten: ze mogen wel lekker bruin worden aan de bovenkant maar niet zwart.
  3. Doe de bonen met vocht in een pannetje en warm zachtjes op. Hak de peterselie fijn
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, let op dat ze niet aanbranden. Zet in een schaaltje op tafel.
  5. Giet de bonen af als ze warm zijn en bewaar(!) wat van het vocht. Pureer en maak zo smeuïg als gewenst met het vocht. Breng op smaak met de olijfolie extra vierge, de gehakte peterselie, peper en zout en naar smaak eventueel een snufje chilipeper. Hou warm.
  6. Haal de citroenen uit de oven. Laat even afkoelen. Knijp uit boven een schaaltje en haal de pitjes eruit. Roer steeds wat van het pulp en sap door de puree, net zo lang tot die naar je smaak is.
  7. Haal de knoflooktenen uit de ovenschaal, duw uit het schilletje en meng de helft door de groenten en de helft door de puree (zet daar zo nodig de staafmixer nog even in).
  8. Roer de groene olijven door de groenten. Serveer op de bonenpuree met de pijnboompitjes.