Skip to main content

Zomers kalfsstoofvlees met courgette, paprika en aardappels

Kalf

  • Totale tijd 180 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 uien
  • 400 gram kalfsentrecote
  • 2 el salie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 paprika's
  • 1 courgette

In Huis

  • 6 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 6 teentjes geperste knoflook
  • 4 dl witte wijn
  • 4 dl kippenbouillon
  • rasp van 1 citroen
  • 2 tl venkelzaad
  • 800 gram vastkokende aardappels
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snij de ui fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Bak in kleine porties het kalfsvlees goudbruin en leg in een ovenschaal.
  3. Fruit de ui en de geperste knoflook goudgeel en doe bij het vlees. Voeg de witte wijn, de bouillon, de citroenrasp, de salie, de takjes tijm en rozemarijn en het venkelzaad aan het vlees toe.
  4. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak 1,5 uur in het midden van de oven. Haal het deksel van de pan en bak nog 45 minuten, zonder deksel.
  5. Was de aardappels en laat de schil eraan zitten. Snij ze in kwarten/gelijke delen. Zet ze in een pan koud water op het vuur en kook ze in ca. 7 minuten gaar.
  6. Snij de courgette in driehoekjes en de paprika's in blokjes van ca. 2 cm. Zet een koekenpan op het vuur en bak de stukjes courgette en paprika in wat olijfolie aan tot ze beetgaar zijn en bestrooi met peper en zout.
  7. Meng de courgette en paprika door het stoofvlees en warm nog even door.
  8. Dien het stoofvlees en de groenten op met de aardappels.